Glastyper

 

Det finns många olika glastyper att välja emellan. Det mest använda är floatglas som sitter i äldre fönsterbågar.     

 

Härdat glas är en annan glastyp och används i t.ex. badrum, är lämpligt när det finns urtag och hål i glaset. Härdat glas innebär att glaset är starkare och minskar risken för skärskador. Det är följaktligen personsäkert.

 

Lamellglas används ofta i butiksrutor av anledningen att om det spricker håller det fortfarande samman. Lamellglas består av två glasrutor som sitter ihop med hjälp av en plastfolie, det är också personsäkert.

 

Ornamentsglas är ett samlingsnamn av glas som har olika struktur och utföranden. Ett exempel är "snöblask" som sitter i många äldre toalettfönster för att förhindra insyn.

 

Isolerrutor består av två eller tre glasskivor samt distanser i aluminium, tomrummet däremellan fylls med argon gas. Argon gas förbättrar de värmeisolerande egenskaperna, u-värde. Man kan välja energiglas, solskyddsglas, lamellglas eller härdat glas till isolerrutan. Allt beroende på förutsättningarna.

 

Optiwhite är ett glas som innehåller mindre järn än vanliga glas. Därför är det vitare i sin nyans. Man använder ofta optiwhite glas över köksbänken som skydd för tapet eller färg.

 

Ring eller maila så berättar vi mer om vad som passar bäst för er.

 

 

Olika tjocklekar optiwhite längst ner(mindre järn i glaset)